16/11/2013

Segon Social 2013-2014

Divendres 15 de novembre.- S’ha celebrat el segon social de la temporada, en tema “fotos a ran de terra” i els jurats de Vilafranca Carles Alasraki i Josep Escofet han concedit 10 punts a la foto d’Eduard Aragonés. S’han presentat un total de 29 fotografies, pertanyent a 16 socis.

La classificació la trobareu a l’apartat enllaços del menú de l’esquerra.

Quant a la valoració de les fotos per part del Jurat, diu que ha escollit la foto guanyadora per la composició general, en descentrar la sabata, amb un lleuger desenfoc a la part de primer pla, l’ambient creat i l’oportunitat trobada.
De la foto de Sònia Hernandez troba que està ben ambientada, amb un bon desenfocat del fons, les cames del/la vianant no es confonen amb el fons. Un bon contrallum nocturn.
Sobre l’hipopòtam del Toni comenten la bona disposició de l’animal, marcant la diagonal, però que retallarien la part superior per definir encara més la línia baixant.
De la foto d’interior de Josep M. diuen que és un bon joc de llum, però que potser haurien eliminat el moble de l’esquerra, que distreu lleugerament.
Sobre la foto de la nena davant els capgrossos, diuen que li falta una mica de color més pujat, saturació en una paraula, i tallar la part del braç que es fica en la imatge, a l’esquerra.
De l’arbre de la Montse en diuen que traurien la pedra inferior esquerra i que girant la foto, aquesta guanyaria molt més.
La foto de les vaques del Joan Clanchet els sembla ben resolta, amb un bon ambient, tanmateix esborrarien les mosques i els ocells. I que al morro de la vaca de primer pla, que és l’objecte d’interès, li falta una mica més d’enfocament.
La gosseta de l’Ivan Clerch està ben resolta, aprofitant el forat de la canonada. Bon detall i definició
La foto del museu de la Rita mereix uns quants comentaris, respecte de la disposició de la línia d’horitzó en un clar reflex. Això els ha motivat dubtes, en no veure si els reflexes eren sobre aigua (quan és sobre un terra molt lluent). Que llençant un paper o alguna cosa que els marqués la diferència interpretarien millor la foto. Diuen que en un reflex “hi ha dues fotos i que ha de ser l’autor qui indiqui si s’ha de llegir la de dalt o la de baix” (sic).
De la foto de la senyera, de l’Encarna, diuen que té massa desenfoc de primer pla.
De les pedres de Climent, diuen això, dues pedres, una floreta, i ja està.
Del cargol de Joan Llopart, diuen que li falten blancs, és molt grisa, tirant a monocrom.
La foto dels bolets, de Laura, està desenfocada.
La foto de les agulles d’estendre, de la Joana, està desenfocada
La foto de la portalada d’església, de Santi, està desenfocada.
La foto del cementiri, de Ramon, està desenfocada i els negres molt empastats.