Segon social 2015-2016

Divendres ha tingut lloc el segon social de la temporada, amb el tema “estris de cuina”. Els Jurats d’aquesta ocasió han estat de l’Agrupació Fotogràfica de Moja: Ignasi Blanca, Oriol Domingo i Ignasi Pellisa, que han comentat en primer lloc l’alt nivell de qualitat de les imatges presentades, les puntuacions de les quals són:

10 punts per a Sònia Hernández,
9,5 per a Laura Pérez
9 per a Climent Clerch
8,5 per a David Fernández
8 per a Carles Prats i Encarna Cao
7,5 per a Francesc Alasà i Toni Torné
7 per a Joan Llopart i Rita Gómez
6,5 per a Montse Llopart i Ramon Cuadros
6 per a Josep M. Comajuncosas
i 5 per a Joana Colomé i Joan Clanchet

Quant als comentaris de valoració de les fotografies, destaquen el bon nivell de gairebé totes elles. De la primera les textures, l’ús de les diagonals, la composició i l’equilibri. De la segona, la diagonal que traça l’instrument i les llums. De la tercera, la originalitat i el minimalisme. De la quarta, la composició general.

A partir d’aquí, comenten més els aspectes a millorar: per exemple, de la d’Encarna Cao, que es perd la visual en tallar la part inferior; la de Francesc Alasà, la línia d’ombres creuades distreu la mirada (a més de la presència de soroll). De la de Toni Torné, que està bé però les davanteres estan millor. De la del Joan Llopart, que la manivela de la picadora deixa un espai buit inferior. La de la Rita també està bé, però a l’hora de comparar s’han decantat per les primeres. Falta de perspectiva i enfoc en la de la Montse Llopart, la de Ramon Cuadros li faltaria un desenfoc general del fons, la confusió en la de Josep M. Comajuncosas, així com en les de Joana Colomé i Joan Clanchet.