Vuitè Social 2013-2014

El darrer dels temes obligats de la temporada: claus de pany. El Jurat el formen dos membres de l’AFE, Associació Fotogràfica d’Esparreguera. Concedeixen el 10 punts a la foto de Carles Prats, soci de molt recent incorporació, que va ell i guanya en la primera ocasió que es presenta.

La resta de punts segueix així:

9,5 per Laura Pérez i Ivan Clerch
9 per Climent Clerch i Joan Llopart
8 per Rita Gómez, Josep M. Comajuncosas, Montse Llopart i Encarna Cao
7 per Toni Torné, Sònia Hernández i Joan Clanchet
6 per Santi Soteras i Francesc Alasà
5 per Eduard Aragonés, Joana Colomé i Ramon Cuadros

Quant a les valoracions, atès que el tema era obligat, han anat més en el sentit de la tècnica fotogràfica, i molt especialment en l’enfocament de les fotografies, que feien baixar o pujar segons la qualitat del mateix. Valoren, doncs, l’impacte de la foto guanyadora, la tècnica perfecta, l’enfoc i la diagonal que fa la clau.
De la foto de Laura Pérez destaquen la bona resolució de llums i ombres i la bona realització i la finesa de la foto d’Ivan Clerch.
De la foto de Climent Clerch valoren el tractament en blanc i negre i les textures del cuir. De la de Joan Llopart destaquen la bona qualitat tot i que, al seu entendre, hagués calgut una mica més de pany per arrodonir la foto. De la foto de la Rita Gómez comenten que en general està bé, bones textures, però que perd pel coixí. De la de Montse Llopart en diuen que està “empastada”.
Quant a la resta, van desmereixent per la qualitat de l’enfocament i també per la disposició dels subjectes (les claus).